Delta i gudstjänsten via webben

Församlingen erbjuder två sätt att delta i gudstjänsterna via webben. Antingen via webbradio (enbart ljud) eller via youtube (både ljud och bild).

Gudstjänsterna från Pedersöre, Esse och Purmo kyrkor sänds i direktsändning via webbradion. Klicka på en länk i listan här under och direktsändningen öppnas i ett nytt fönster. Länkarna finns under den stora bilden som som leder till youtube-sändningen.

Du kan också se gudstjänsterna via youtube från en kyrka varje söndag. Vi turar om mellan kyrkorna så att gudstjänsterna sänds från en kyrka en månad i gången. Vill du titta via youtube så ska du klicka på den stora bilden här under. Det går att se gudstjänsterna också senare om du inte har möjlighet att titta i direktsändning. De finns kvar på youtube ett par veckor efteråt.

De flesta gudstjänster hålls kl. 10 på söndagar. Under sommaren 2020 hålls ibland kvällsgudstjänster i stället, enligt följande:

Juni: Kvällsgudstjänst i Esse kyrka kl. 18.

Juli (samt första söndagen i augusti): Kvällsgudstjänst i Purmo kyrka kl. 18.

Augusti (utom den första söndagen): Kvällsgudstjänst i Pedersöre kyrka kl. 18.

OBS! Man kan lyssna bara i direktsändning! Om du försöker lyssna på webbradio vid andra tidpunkter än när gudstjänsten eller andakten sänds, hörs ingenting.

Om länken inte öppnas, kontrollera att du har nedladdat ett insticksprogram så du kan lyssna på ljudfiler. Av upphovsrättsliga skäl kan inte konserter sändas på webben. Om inget hörs kan orsaken vara att din mediaspelare behöver uppdateras.

Då en gudstjänst hålls på annan plats än kyrkan sänds den inte i webbradion. Då kan du lyssna till en gudstjänst från en annan kyrka.

Här kan du delta i Högmässan på youtube. Söndagen 2.8 kl 10 i Pedersöre kyrka. I juni månad sänds gudstjänsterna från Purmo kyrka. I juli sänder vi från Pedersöre kyrka, och fr.o.m 9 augusti från Esse kyrka.

Om du får upp texten "Videon är inte tillgänglig": - klicka på den understreckade länken "Se den här videon på YouTube" så ska det fungera.

YouTube-video

Om du har missat någon av gudstjänstsändningarna och vill se dem i efterhand kan du se dem här ett par veckor i efterskott.

ANDAKTER sänds då och då i webbradion.  Välj länken som hör till den kyrka varifrån andakten sänds.    Fredagen den 17.7 kl. 14 sänds andakt från Pedersöre kyrka. Klicka här för att lyssna till andakten.      Fredagen den 24.7 kl. 17.30 sänds andakt från Esse kyrka. Klicka här för att lyssna.

En av skog omringad sjö där ånga stiger upp.

Midsommardagen

Midsommaren är Johannes döparens födelsedag.

Johannes döparens födelsedag har placerats sex månader före julen, i enlighet med Lukasevangeliet. Enligt Lukas berättade ängeln Gabriel för Maria om Jesu födelse och sade då också att Johannes mor Elisabet var gravid i sjätte månaden.

Vi firar midsommardagen på den lördag som infaller närmast efter den 19 juni.

Johannes döparen var redan på 300-talet en del av liturgin i de västra och de östra kyrkorna. Kyrkofadern Augustinus sammanförde Johannes döparens egna ord:

Han (Jesus) skall bli större och jag mindre (Joh. 3:30)

med vinter- och sommarsolståndet. Dagarna blir kortare efter midsommar medan det blir ljusare efter julen, Jesu födelse.

I Finland infaller Johannes döparens dag på en nationell högtidsdag, Finlands flaggas dag.

En uppslagen bibel, de mittersta bladen formade som ett hjärta

Fördjupa din tro

I gemenskap med andra växer vi i vår tro. Vi ger av vår egen erfarenhet, tar emot av andras och delar det glada budskap, som bär oss i livets vardag.

Vad innebär det att vara kristen? Vad går den kristna tron ut på?

När man deltar i gudstjänster, grupper och samlingar får man höra mera och lära sig om den kristna tron.

Du är alltid välkommen att vända dig till församlingens anställda om du har frågor om tron och det kristna livet!

På internet finns mängder med information om kristen tro.

Här delar vi några länkar om kristen tro.

Kaplan
Esse församlingshem, Essevägen 254