Fördjupa din tro

Vad innebär det att vara kristen? Vad går den kristna tron ut på?

• I gemenskap med andra växer vi i vår tro. Vi ger av vår egen erfarenhet, tar emot av andras och delar det glada budskap, som bär oss i livets vardag.
  • När man deltar i gudstjänster, grupper och samlingar får man höra mera och lära sig om den kristna tron.
  • Du är alltid välkommen att vända dig till församlingens anställda om du har frågor om tron och det kristna livet!
  • På internet finns mängder med information om kristen tro.

Delta i gudstjänsten via webben

Församlingen erbjuder två sätt att delta i gudstjänsterna via webben. Antingen via webbradio (enbart ljud) eller via youtube (både ljud och bild). Vi beklagar att tekniken inte alltid är på vår sida!

Gudstjänsterna från Pedersöre, Esse och Purmo kyrkor sänds i direktsändning via webbradion

Klicka på en länk i listan här under och direktsändningen öppnas i ett nytt fönster. Länkarna finns under den stora bilden som som leder till youtube-sändningen.

OBS! Man kan lyssna bara i direktsändning! Om du försöker lyssna på webbradio vid andra tidpunkter än när gudstjänsten eller andakten sänds, hörs ingenting.

Om länken inte öppnas, kontrollera att du har nedladdat ett insticksprogram så du kan lyssna på ljudfiler. Av upphovsrättsliga skäl kan inte konserter sändas på webben. Om inget hörs kan orsaken vara att din mediaspelare behöver uppdateras.

Då en gudstjänst hålls på annan plats än kyrkan sänds den inte i webbradion. Då kan du lyssna till en gudstjänst från en annan kyrka.

Du kan också se gudstjänsterna via Youtube från en kyrka varje söndag

Vi turar om mellan kyrkorna så att gudstjänsterna sänds från en kyrka en månad i gången. Vill du titta via youtube så ska du klicka på den stora bilden här under. Det går att se gudstjänsterna också senare om du inte har möjlighet att titta i direktsändning. De finns kvar på youtube ett par veckor efteråt.

Klicka här för att se gudstjänst från Purmo kyrka söndagen den 25.10.2020 kl 10.

YouTube-video

Om du får upp texten "Videon är inte tillgänglig": - klicka på den understreckade länken "Se den här videon på YouTube" så ska det fungera.

Om du har missat någon av gudstjänstsändningarna och vill se dem i efterhand kan du se dem här resten av söndagen. På måndag tas videorna bort.

ANDAKTER sänds då och då antingen i webbradion eller via Youtube.  Välj länken som hör till den kyrka varifrån andakten sänds.

Ett barn som betraktar en trappa med många alla helgon ljus tända.

Alla helgons dag

Under alla helgons dag minns vi våra avlidna. Vi pryder och tänder ljus på gravarna.

Tillsammans bildar ljusen och lyktorna ett hav som lyser upp novembermörkret. I församlingarna bjuder man in anhöriga till dem som dött under året till en minnesgudstjänst där man läser upp namnen på de döda och tänder ljus för dem.

Alla helgons dag firar vi på den lördag som infaller mellan 31.10 och 6.11.

Två teman

Helgdagen har traditionellt sett två teman. Helgen är både alla helgons dag och de avlidnas minnesdag. Det som ursprungligen var två på varandra följande helgdagar har sammanslagits till alla helgons dag.

Både kristenhetens martyrer och alla övriga som avlidit i tron på Kristus är föremål för åminnelse. Ordet ”heliga” syftar inte endast på de avlidna. Alla som tillhör Kristus är heliga. I tron är de delaktiga i den osynliga gemenskapen med helgonen.

En uppslagen bibel, de mittersta bladen formade som ett hjärta

Tag kontakt

Kaplan