Fördjupa din tro

I gemenskap med andra växer vi i vår tro. Vi ger av vår egen erfarenhet, tar emot av andras och delar det glada budskap, som bär oss i livets vardag.

Vad innebär det att vara kristen? Vad går den kristna tron ut på?

Några svar på de här frågorna kan du få via länkarna här under. Genom att delta i gudstjänster och samlingar får du höra det kristna budskapet och lära dig mera om den kristna tron. Du är alltid välkommen att vända dig till församlingens anställda om du har frågor om tron och det kristna livet!

På internet finns mängder med information om kristen tro. Några av länkarna nedan går till webbsidor som kan ge svar på frågor och ge möjligheter till fördjupning i den kristna tron.

Söndagen den 9.2 firar vi en gemensam högmässa för hela församlingen i Purmo kyrka. Det är kyrkoherdeinstallation och välsignelse av församlingens anställda. Flera körer och lovsångsteam medverkar. Inga gudstjänster i Esse och Pedersöre kyrkor denna dag, så välj Purmo om du vill lyssna via webben!

Söndag

Vila är inte det samma som passivitet. Vila är att göra något annat än det vi gör i vardagen.  Första Mosebok 2:1-3 talar om vilan som något som en gåva från Gud till oss. Söndagen var Jesu uppståndelsedag som de kristna kom ihåg och firade. Från 300-talet blev söndagen en helgdag.

För många är vardagen det samma som tidsbrist och jäkt. Söndagen kan få bli en dag för återhämtning. Gudstjänsten är en gåva och möjlighet för oss att stilla oss i mötet med Gud och varandra.

Under kyrkoåret har varje söndag sitt eget tema. Bibeltexterna och bönerna har valts i anslutning till temat. Under kyrkoåret går vi igenom de olika skedena i Jesu liv från hans födelse till hans död och uppståndelse. I Kyrkoårskalendern finns tema och texter för de olika söndagarna under kyrkoåret.

Att hålla vilodagen helig

Tredje budet - Tänk på att hålla vilodagen helig - påminner oss om det viktiga i att ge och ta tid för vila. Att skilja söndagen från vardagen ger utrymme för tystnad och möten med det heliga.

En uppslagen bibel, de mittersta bladen formade som ett hjärta

Delta i gudstjänsten via webbkyrkan

Du kan lyssna och delta i direktsändning i gudstjänsterna från Pedersöre, Esse och Purmo kyrkor via webbradio. Klicka på en länk i listan till vänster och direktsändningen öppnas i ett nytt fönster. OBS Addressen fungerar endast då webbradio är på!

Om länken inte öppnas, kontrollera så du har nerladdat ett insticksprogram så du kan lyssna på filer. Vi rekommenderar WinAmp eller Windows Media Player. Av upphovsrättsliga skäl kan inte konserter sändas på webben. Om inget hörs kan orsaken vara att din mediaspelare behöver uppdateras.

Då en gudstjänst hålls på annan plats än kyrkan sänds den inte på webben. Då kan du lyssna till gudstjänst från en annan kyrka.

Kaplan
Esse församlingshem, Essevägen 254