Drängstugan

Drängstugan är en loppmarknad invid prästgården i Purmo, Aspegrensvägen 2, 68930 Purmo.

Drängstugan är öppen torsdagar kl 17-20 och lördagar kl 10-13.

Vi tar gärna emot begagnade hela kläder, skor och prylar. Mindre möbler kan vi också ta emot. Man kan när som helst lämna gåvor i tamburen. Där finns också en liten självbetjäningsavdelning. Man kan betala i den låsta kassan med jämna pengar. Vill du vara med och arbeta som frivillig i Drängstugan så är du hjärtligt välkommen med i arbetslaget. Ta t.ex. kontakt med Åsa Eklund om du vill veta mera.

Inkomsterna i Drängstugan går oavkortade till välgörenhet.

Frivillig i Drängstugan

Vi är ca 40 frivilliga som turas om att packa upp, sortera, packa ner och ordna i själva stugan. Vi har ett sorteringsrum och ett försäljningsutrymme. Ute på gården finns sport- pryl-, antikvariat och möbelbodarna. Personalen träffas för personalmöten.

Vart går inkomsterna från Drängstugan?

Inkomsterna går till den lokala diakonin och till internationell diakoni.

Inkomsterna går till understöd för Rut Åbacka i Kenya genom Svenska lutherska Evangeliföreningen i Finland. Rut jobbar med diakoni och undervisning i församlingar i västra Kenya.

Gatubarnsarbetet i St.Petersburg understöds också med en del av inkomsterna från Drängstugan. Medlen inbetalas till St.Petersburgs barnskyddssällskap. Föreningen i sin tur driver 2 skyddshem för barn och har socialarbetare som söker upp barn och ungdomar som lever på gatan.

Församlingens vänförsamling i Piirsalu i Estland understöds också. Det är en liten landsortsförsamling med under 100 medlemmar. De har en egen ”filial” till Drängstugan dit vi för varor nu och då. Inkomsterna därifrån täcker en del av församlingens utgifter.

Detta är de huvudsakliga områdena dit inkomsterna från Drängstugan fördelas. Varje år finns också tillfälliga understödsmål.

Drängstugan i Purmo är en röd liten stuga intill Prästgården.