Friskvård i parrelationen

För att stöda äktenskap ordnas kurser och parkvällar för unga par som planerar att gifta sig, för de som redan varit tillsammans länge, gifta eller sambopar. Resurspersoner är Vivian och Boris Salo, Tanja och Mathias Forsblom, Emilia och Anders Holmberg, Sara och Torbjörn Sandell.

Att gå på kurs är en date med din partner. Ni får samtala ostört och äta gott!

Prepkurs inför äktenskap

Bröllop - hur funkar det sen?!

Kurs för nyvigda och par i vigseltankar en Prepkurs inför äktenskap hålls Merilä lägergård en gång per år. .

Ni lär er om kommunikation, att lösa konflikter, att leva med olikheter och att upptäcka kärleksspråken. Kursen är en fin förlovningspresent eller julklapp till unga par! Kursen består av föredrag och meningsfulla övningar och samtal tillsammans med din partner.

Konceptet för kursen kommer från England, där den kallas the Marriage Preparation Course. Kursen har blivit populär över hela världen. Kursen passar för unga par i olika åldrar, nyförlovande och par med planer för bröllop och för nygifta. Nästa kurs hålls 3-5.1.2020. Du kan anmäla dig här.

Programmet kan du läsa via följande länk.

Resurspersoner: Mathias och Tanja Forsblom, Emilia och Anders Holmberg, Torbjörn och Sara Sandell.

Ett ungt par

Äktenskapskurs- friskvård i äktenskapet!

Äktenskapskursen "Att bygga en bestående grund för livet" består av sju tillfällen med måltid, undervisning och uppgifter som man gör tillsammans som par. Med andra ord: inget gruppsamtal. Kursen riktar sig till par i alla åldrar som vill satsa på friskvård av sitt äktenskap. Också sambopar är välkomna.

Kursen kommer från den anglikanska församlingen Holy Trinity Brompton i London och används världen över. Kurser har ordnats i närregionen regelbundet sedan år 2000.

Kursens innehåll
Att bygga en stark grund
Konsten att kommunicera
Konfliktlösning
Kraften i förlåtelsen
Familjens betydelse - tidigare och nuvarande
Bra sex
Aktiv kärlek

Följande kurs ordnas hösten 2019, onsdagkvällar kl 18-20.45. Dateringar: 18.9 och 25.9, 2, 9 och 23.10, 6 och 20.11. Anmäl här

Plats: Kyrkostrands församlingshem, Vasavägen 116, 68600 Jakobstad.
Kostnader för ett par: Deltagaravgift 70 € + kurshäften 30 € = 100 €/par som faktureras vid kursstarten. Matavgift 24 €/par/kväll fakutereras efter kursen

Kontakt
Helena Joskitt tfn 0403 100 410,helena.joskitt@evl.fi, Boris Salo 0504689678, boris.salo@vibosa.fi.

Arrangörer
Jakobstads svenska församling, Svenska folkskolansvänner rf