Missionsstugan samlade in 156.000 € under fjolåret

7.2.2019 08.34

2_THUMB.jpg

Den totala inkomsten under 2018 blev 156.000 € i församlingens loppmarknad Missionsstugan på Kyrkostrand.

Inkomsterna har stigit med 8.000 € i jämförelse med året innan. Medelinkomsten per månad var 13.000.

Alla inkomna medel ha betalats ut till många olika mottagare och projekt både utomlands och i närmiljön. Det största understödet har gått till Finska Missionssällskapet på över 70.000 €. Den lokala diakonin via Pedersöre, Jakobstads svenska och finska och Purmo församlingar fick 42.000 €.

Mottagare av understöd är via Finska Missionssällskapet (familjen Heikkiläs arbete i Ryssland, arbete bland svårt funktionsnedsatta barn och ungdomar, lekpark i Birsk, barnens bank, hiv/Aids-arbete Nepal och katastroffonden), Svenska Lutherska evangeliföreningen för församlingsarbete i Främre Asien, Kyrkans Utlandshjälp för Filippinerna och Indonesien, Mission Aviation Fellowship, Nada Nord för 'Värm din nästa', Fängelse i Jelgava för nat under Alpha kurs i Lettland, Åldringshemmet Pedersheim för taxi för utfärd från Lyo till Kuddnäs, Stifelsen Agapao för rehabiliteringscenter i Litauen, Project Liv, Kvinnojouren Jakobstad och Psykosocialaföreningen Contact.

Missionsstugans resultat för 2018 ger stor orsak att vara tacksam. Orsak till tacksamhet är inte bara inkomsterna som kan delas ut till behövande, utan vi är också tacksamma för varor som doneras, för alla frivilliga som ger av sin tid och sina krafter, för att arbetet löper smidigt och att nya frivilliga kommer med i arbetet.

« Till nyhetslistan