Friskvård i parrelationen

För att stöda äktenskap ordnas kurser och parkvällar för unga par som planerar att gifta sig, för de som redan varit tillsammans länge, gifta eller sambopar. Resurspersoner är Vivian och Boris Salo, Tanja och Mathias Forsblom, Emilia och Anders Holmberg, Sara och Torbjörn Sandell.

Att gå på kurs är en date med din partner. Ni får samtala ostört och äta gott!

Prepkurs inför äktenskap

Bröllop - hur funkar det sen?!

Kurs för nyvigda och par i vigseltankar en Prepkurs inför äktenskap hålls Merilä lägergård en gång per år. Nästa kurs blir 4-6 januari 2019.

Ni lär er om kommunikation, att lösa konflikter, att leva med olikheter och att upptäcka kärleksspråken. Kursen är en fin förlovningspresent eller julklapp till unga par! Kursen består av föredrag och meningsfulla övningar och samtal tillsammans med din partner.

Konceptet för kursen kommer från England, där den kallas the Marriage Preparation Course. Kursen har blivit populär över hela världen. Kursen passar för unga par i olika åldrar, nyförlovande och par med planer för bröllop och för nygifta.

Resurspersoner: Mathias och Tanja Forsblom, Emilia och Anders Holmberg, Torbjörn och Sara Sandell.

För info och anmälan: Pedersöre församlingskansli, förs.sekr. Lena Sandberg på tfn 040-3100440 eller lena.sandberg@evl.fi. Anmälan kan också göras via denna länk.

Ett ungt par
" frameborder="0" allowfullscreen>

Äktenskapskurs- friskvård i äktenskapet!

Äktenskapskursen "Att bygga en bestående grund för livet" består av sju tillfällen med måltid, undervisning och uppgifter som man gör tillsammans som par. Kursen riktar sig till par i alla åldrar som vill satsa på friskvård av sitt äktenskap.

Kursens innehåll
Att bygga en stark grund
Konsten att kommunicera
Konfliktlösning
Kraften i förlåtelsen
Familjens betydelse - tidigare och nuvarande
Bra sex
Aktiv kärlek

Följande kurs
Kursen hösten 2018 har startat. Välkommen ett annat år!

Kontakt
Kaplan Boris Salo, tfn 0403 100 413, boris.salo@evl.fi och församlingssekreteraren i Pedersöre församling Lena Sandberg, tfn 0403 100 440 , lena.sandberg@evl.fi

Arrangörer
Pedersöre prosteri, Jakobstads svenska församling, Pedersöre församling, Svenska studiecentralen

Församlingssekreterare
Kyrkostrands församlingshem, Vasavägen 116
68600 Jakobstad
Kaplan. Ansvarig för vuxenarbete, med bl.a. Alpha-kurs, lärjungakurs, äktenskapskurser och föräldrakurs. Teologansvarig för verksamheten bland barn och familj.