Missionsstugan, församlingens loppmarknad

Församlingens loppmarknad finns mittemot Pedersöre kyrka. Adressen är Kyrkostrandsgatan 54. Missionsstugan är öppen vardagar kl. 15-19.

Vi tar emot kläder, husgeråd m.m. av god kvalité samt mindre möbler. Donationer kan lämnas i containrarna utanför Missionsstugan. Varorna sorteras av frivilliga för att säljas i butiken eller sändas till samarbetspartner i de baltiska länderna. Också under butikens öppettider jobbar frivilliga med försäljning, sortering och städning.

Alla inkomster från försäljningen går till hjälpbehövande och mission.

Missionsstugans ledningsgrupp: ordförande Åsa Eklund, sekreterare Lena Sandberg, Britta Eklund, Martin Sandberg, Thua Sandberg, Ann-Catrin Österholm, Johan Österholm

Resultatet 2018

Den totala inkomsten under 2018 blev 156.000 € i församlingens loppmarknad Missionsstugan på Kyrkostrand. Inkomsterna har stigit med 8.000 € i jämförelse med året innan. Medelinkomsten per månad var 13.000.

Alla inkomna medel ha betalats ut till många olika mottagare och projekt både utomlands och i närmiljön. Det största understödet har gått till Finska Missionssällskapet på över 70.000 €. Den lokala diakonin via Pedersöre, Jakobstads svenska och finska och Purmo församlingar fick 42.000 €.

Mottagare av understöd är via Finska Missionssällskapet (familjen Heikkiläs arbete i Ryssland, arbete bland svårt funktionsnedsatta barn och ungdomar, lekpark i Birsk, barnens bank, hiv/Aids-arbete Nepal och katastroffonden), Svenska Lutherska evangeliföreningen för församlingsarbete i Främre Asien, Kyrkans Utlandshjälp för Filippinerna och Indonesien, Mission Aviation Fellowship, Nada Nord för 'Värm din nästa', Fängelse i Jelgava för nat under Alpha kurs i Lettland, Åldringshemmet Pedersheim för taxi för utfärd från Lyo till Kuddnäs, Stifelsen Agapao för rehabiliteringscenter i Litauen, Project Liv, Kvinnojouren Jakobstad och Psykosocialaföreningen Contact.

Missionsstugans resultat för 2018 ger stor orsak att vara tacksam. Orsak till tacksamhet är inte bara inkomsterna som kan delas ut till behövande, utan vi är också tacksamma för varor som doneras, för alla frivilliga som ger av sin tid och sina krafter, för att arbetet löper smidigt och att nya frivilliga kommer med i arbetet.

Vill du hjälpa till?

I församlingen lär vi oss att tänka större. Vi når utöver våra gränser genom missionen och vänförsamlingskontakter. Du behövs vid församlingens loppis, Missionsstugan, som sorterare, försäljare, kassabiträde, lastare eller städare.

Vi är ca 100 frivilliga som sorterar det som skänks till försäljning och bistånd, ordnar upp i butiken, bär ut och in lådor och påsar.

Vi behöver både kvinnor och män som:
- Regelbundet kan ingå i ett arbetslag 1-2 ggr/månad under öppethållningstiderna kl 15-19 enligt arbetslista. Ni sköter försäljning, sorterar inkomna varor och håller snyggt i butiken.
- Kan komma på talko när det finns behov av extra sortering. Finns du med på vår sms-lista får du ett sms och kan komma om det passar dig. Talkon ordnas både förmiddagar och kvällstid.
- Måndagar och/eller torsdagar kl 8.30-11, tillsammans med ett gäng andra, grundligare ordna i butiken, förändra enligt säsonger etc.

Vi erbjuder ett meningsfullt sammanhang där vi har roligt tillsammans!

Ta kontakt med diakoniarbetare Åsa Eklund tfn 040 3100446.

Missionsstugan fotograferad uppifrån
En frivillig ordnar herrskjortor i butiken.
Många frivilliga hjälper till med sortering, städning och försäljning i Missionsstugan

Tag kontakt!

Diakoniarbetare