Fördjupa din tro

I gemenskap med andra växer vi i vår tro. Vi ger av vår egen erfarenhet, tar emot av andras och delar det glada budskap, som bär oss i livets vardag.

Alla helgons dag

Alla helgons dag firar vi på den lördag som infaller mellan 31.10 och 6.11.

Under alla helgons dag minns vi våra avlidna. Vi pryder och tänder ljus på gravarna. Tillsammans bildar ljusen och lyktorna ett hav som lyser upp novembermörkret. I församlingarna bjuder man in anhöriga till dem som dött under året till en minnesgudstjänst där man läser upp namnen på de döda och tänder ljus för dem.

Två teman

Helgdagen har traditionellt sett två teman. Helgen är både alla helgons dag och de avlidnas minnesdag. Det som ursprungligen var två på varandra följande helgdagar har sammanslagits till alla helgons dag.

Både kristenhetens martyrer och alla övriga som avlidit i tron på Kristus är föremål för åminnelse. Ordet ”heliga” syftar inte endast på de avlidna. Alla som tillhör Kristus är heliga. I tron är de delaktiga i den osynliga gemenskapen med helgonen.

Lyssna/delta i gudstjänst via webben

Du kan lyssna och delta i direktsändning i gudstjänsten från Pedersöre kyrka via webbradio. Psalmer som sjungs finns noterade i församlingens veckoprogram. I fall inget hörs på webben när gudstjänsten startat, kan man försöka ringa kyrkvaktmästaren tfn 040 3100469. För att lyssna på webbradio kan man använda vilket programvara som helst men rekommenderat är Windows media player eller WinAmp. OBS Addressen fungerar endast då webbradio är på!

Kyrkostrands församlingshem, Vasavägen 116
68600 Jakobstad